Isnin, 23 Mei 2011

film review : Pirate of The Caribbean 4

Share
Pirates of The Caribbean : On Stranger Tides, filem sambungan
untuk Fountain of Youth ( Telaga Awet Muda )..
Pastikan anda dan tengok yang filem ke-3 dia At World End..
Saper2 yang minat tengok citer lanun mesti layan filem ni lagi2
yang layan cerite One Piece (anime).. HAHA..


Behind the scene
Film Review Overall :
Pengarah handalan Rob Marshall , Producer Jerry Bruckheimer..
Based on novel On Stranger Tides ( Tim Powers )..
Sinematografi oleh Dariusz Wolski.. Filem Duration 137 min..
Bajet filem ini adalah 150 Juta..

Plot bermula apabila Jack menyelamatkan crew-nya Gibbs..
tetapi telah ditangkap oleh King George II dan meminta Jack
untuk menunjukkan laluan ke Fountain of Youth yang akan
di ketuai oleh Barbosa.. Walaubagaimanapun Jack menolak
tawaran untuk ke Fountain of Youth..
Queen Anne's Revenge
image source : piratewiki.com
Malangnya Angelica telah menculik Jack untuk berlayar menaiki
Kapal Queen Anne's Revenge yang diketuai oleh Blackbeard juga
ayah kandung kepada Angelica.. Blackbeard juga mahu ke
Fountain of Youth kerana dia di ramalkan mati dalam 2 minggu..
Untuk itu mereka perlu mendapatkan 1 titis air mata ikan duyung
serta 2 cawan milik Juan Ponce De Leon.. So itu sahaja sinopsis..
Apa2 pon memang best giler tengok ending dia bila Barbosa
dapat kapal Queen Anne's Revenge.. YEAH !!

14 comments:

DsCaRNiA berkata...

saya konpius.. apa terjadi kat paderi tu selepas di tarik oleh ikan duyung?
Dia kena makan ke??

zacky ~786~ berkata...

cmbest jer

Syuk Ry berkata...

hehe.. tnggu yg no-5 pnyer ler..
YEAH!!!

vignarulo berkata...

very nice blog, visit my blog and follow!!!!!!!!!!
thanks

shopping2u berkata...

mcm best je.. tp tatau nk tgk bile la... adeh.. nway da bejaya jdi follower kmu yg ke 811.. selamat kembali :)

Syuk Ry berkata...

cter ni mmg best.. thax yer jdy folower..

Dayana AZ berkata...

teringin nk pergi tengok, tak tgk lagii huhu

mufami berkata...

wah menarik ni nak kena tengok la

Kenapa Berlakunya Tanah Runtuh atau Landslide?

Liza @ Adzriel AB berkata...

anak2 yg suka sgt ni

Addam Juhari berkata...

black beard kat onepiece pong ada watak tuu

Cahya Qasehnya berkata...

One Piece Cahya minat, tapi Pirates of the caribbean tak berapa, sebab tak faham. Kena tgk dr awl bru faham, tapi Cahya malas. Haha.

Hans berkata...

aku xjadi tgok citer nih
sbab nak tgok Karak
:-)

Meatball IKEA Halal

enyheartsdiamond berkata...

nak tengok sgt cerita ni sebab heroin dye the stunning penelope cruz..

http://almarisiparipari.blogspot.com/2011/05/my-secret-wish-contest.html

Ria_Krew.Net berkata...

saya minat one piece tapi saya tak minat Pirate Of Karibean...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...