Isnin, 30 Mei 2011

film review : KaraK

Share
Yeay semakin berani aku tengok cerita2 macam ni..
Hehe congrats kat aku.. Nak buat macam mana kan..
Awek aku memang minat betol carite2 macam ni..
Tapi nasib baik lah cerita ni x seram sangat..
Hantu dia tunjuk direct kat audience, kira x seram sangat la..

Behinde the scene
Film Review Overall :
Di arahkan serta lakon layar oleh Yusry Abd Halim
Penerbit KRU.. Cerita asal Norman Abd Halim..
Bajet filem ini adalah RM 1.14 Juta Lakonan oleh :
Shahir AF8 , Shera Aiyob , Kilafairy , Md Eyzendy..

Mengisahkan 4 orang pelajar yang sedang menghala
ke kuantan, malagnya lebuh raya yang di gunakan mereka
mengalami kesesakan.. Untuk menjimatkan masa 
perjalanan, mereka telah memilih lebuh raya lama iaitu
lebuh raya karak.. Semasa mereka mengunakan jalan
tersebut mereka telah di kacau oleh sesuatu menyebabkan
mereka kemalangan..

Di sebabkan itu mereka telah terperangkap di dalam 
hutan karak yang berpuaka.. Misi mereka adalah untuk
keluar dari hutan tersebut serta menyelamatkan diri mereka..
Plot yang menarik.. Best utk aku sebab x seram sangat.. 
Sangat suke dekat starting filem.. Sebab awal2 2 memang
faymes budak2 cerita time aku kanak2 dulu.. Cerita
pasal pasangan yang tersadai kereta, suami dia pergi cari
air then last2 suami dia mati dekat atas kereta kena makan
dengan hantu.. Keseluruhan filem ni terbaik..

6 comments:

Ratu Tak Cantik berkata...

ini bukan review, ni dah mcm synopsis.. :) but nevermind, x penah interested pun dgn filem melayu..tunggu keluar tv je, tu pun belum tentu nk tengok :) heeee..

Syuk Ry berkata...

just review skit smue.. ni pon bkn sinopsis pnoh pn.. leh dikate kn 20 persen jak..

Jay / DoLL berkata...

hwaaah~! mmg niat na g tgk. tp cuak gak. trailer dye cam seram jep xD

Nurul Sharmila berkata...

haha.. best ke cita neh?? nak tgk laaa..

pearl jade berkata...

seram smp tutup mata x?
ada x yg jerit2?hehe

Dian Dahlia berkata...

besok mau tgk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...