Isnin, 14 Februari 2011

I-Frame/Auto Blogwalking Bla..Bla..Bla ( "=__=" )

Share TO BLOGGER :
Ni la yang baser keluar kat GengBlogger yang di utarekan blogger2..
Tapi isu-isu ni kire cam dah lapok dah.. 
Aku tulis ni pon bukan aper sebab aku x taw nk tulis aper kat
Entry, aku raser blogger len dh wat gak entry2 cam ni..
So x aper la, aku wat ringkasan jak lah yek..

Mai Tengok aper ISU-ISU HANGAT tu.. :

I-Frame
Telah di ambil dari google
harapan ar nak kasi yang betol nyer
I-frame ader lah satu code html yang diguner kn oleh 
Sesetengah blogger2 yang pro web2 coding.. Asal ak ckap pro,
Sebab kalo yang x pro wat cepat sangat kantoi Ahak2..
User akan guner code ni untuk tingkatkn trafik page dier
Dengan menumpang trafik page orang lain..

So lgi banyak dier wat, lagi tinggi dier dapat Trafik..
Tapi masalah yer ni menipu la. Kiter nak cari UV(uniq visitor)
Kat page bukan SV(suck visitor).
Oleh itu berhati dengan Banner or chatbox anda sb ni baser
Ader I-frame.

Auto Blogwalking
Software lagi senang kan tol x..
Samer jer ngn kat atas ni.. Cumer ni dier pakai software..
Software ni ader gak d pasang I-frame.. Secare x langsung 
Korang up kn trafik yang wat software 2..
Auto Blogwalking juge dikenali pengunjung hantu..
Jejak ader tp dier orang x penah jejak pon kat page 
Korang. Dengan Baik hati yer korang pon bukak la page
Dier orang.. So up la trafik dier orang..

Penternak2 Malware
yeay dpt detect malware
Ni pon masalah gak ni.. Kepade PC2 yang macam biskut
Tak digalakkan proceed bukak page2 sebegini..
Merbahaye.. Aper Malware? (search Google)

Maner Datang bende2 cam ni?
Ni bukan datang, tapi owner 2 yang cari bender2 ni..
Dengan letak widged2 yang mengandungi Malware2..
Sebab 2 la orang len bukak ader malware..

Follow U , Follow Me Back
Aku pn penah gak sebengini.. maklum ar biler baru
Dalam blogger macam2 kiter nak, macam Follower ramai,
Dapat banyak comment cam 2 la kn..
Tapi ader setengah X suke kejadah ni..
Kater yer Annoying sebab kalo dier orang nak follow
X yah pakse2.. kate yer la kn..
Pakse ker? tengok betol2 ayat tu..
X der pulak dier lepak kalo x follow blog ker hack ker kn.
Kalo cam malas nak follow wat x taw udah,
X payah la susah2 sampi nak post blog kn..

Kalo X nak ader text2 macam tu senag jak..
X payah letak Chatbox.. X der lah korang di belenggu
Masalah2 di atas.. 
Macam mane kalo dier orang post kat comment blog pulak?
Kalo raser susah baek ko tutup jak account Blogger ko..
X payah Pikir2 dah.. Senag2 Ko tulis Blogger dalam buku..

Ape2 pn aku still belajar blogging..
Post ni pon entah betol ker tak kan, sebab men type ape 
Yang taw jak klo salah sile2 la betol kn yek..
Yang ni jak la isu2 yang baser aku dengar dikalangan blogger
and Biase muncul kat geng Blogger..

40 comments:

hans berkata...

owh
macam tu
blog aku ada iframe x?
mana tahu kut2 banner tu ada

Syuk Ry berkata...

usyar2 skit la kt baner 2..
ader iframe <----brkaitan ngn ni..

Kama Irahsa berkata...

aku dah berblog setahun lebih gak la.aku pernah gak terfikir macamana nak nak orang masuk blog aku. sebab aku rasa apa yang aku tulis, macam untuk dikongsi dengan orang2 kat luar sana.

tapi, bila lagi lama aku berblog, aku baru tau orang akan buat apa jer untuk up kan trafik diorang. last2, aku tak peduli sangat pun pasal trafik. aku kongsi dengan siapa2 jer. agak2 yg google tiba2 termasuk blog aku tu, kira nasib aku baik la. hehe

Tengku Nizam berkata...

bukan susah pon nak detect iframe tu , ko try tgk banner tu , kalau ada link blog tu , suspect la tuh ..

Syuk Ry berkata...

kat banner mmg senag..
kat shoutbox 2 yg payah skit..
ak x reti kot..

Afzainizam berkata...

_____♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
______ ♥♥♥♥♥♥♥♥SAY NO TO VALENTINES
_______♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥DAY♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
_________♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

YG TERHANGIT DI PASARANNNN....HAGAT BUKAN HOT

Amiey White berkata...

kalau orang shout amiey dekat shout box and then amiey check tp kuar code je , amiey x pg , melainkan dia bgth ada entry baru :)

d_tieah berkata...

Agak2 aku punya blog ade tak iframe ni ek?
Tapi back link mmg ade..
Widget yg macam autobw pun cam ade..
Tapi bukan aku yg create..

Latest entry : Kempen : Kami TAK Sambut Valentine's Day

Notacomei_Warna Kehidupan berkata...

Yang paling bawah itu bahaya, harap jauhlah habis komputer nanti hehehe +_+

Syuk Ry berkata...

bawah mner 2...
ahak2.. :D

Addam Juhari berkata...

aku follow ang, follow balik klau x aku hack..hehe

Mimie berkata...

Syuk aku punya ade x? huhu.. :)

Miss Tira berkata...

Seram jugak kalau blog Tira ada malware. Takut menyusahkan pengunjung je nanti.. Ish ish..

Syuk Ry berkata...

so kner ber hati2 yek tiara jgn letak bnyk sgt widget nnt page pn leh jdy berat..
mimie: ko yer x der..

Shioru berkata...

wah.I-frame.2,3 kali baca.cmna nk detect.br tahu ada bnda cmtu.mula2 confuse,takut2 ada.tp lama2 fikir..mlsla.biar je,kunjung bg trafik kat diorang free,dpt pahala.dia dpt dosa.ngahaha.utk menyenangkan hati.

Tupai Karan berkata...

Tumpang lalu.. aku ada tulis skit struktur code banner kosong dengan banner yg ada iframe kat sini :

Struktur Kod Inline Frame Dan Banner Yang Perlu Kamu Tahu

Hope korang semua leh refer utk check if ada penumpang/x di blog memasing :)

ayin~weeweet berkata...

betol lah.setuju.malware tu paling hampeh.cis!

Syuk Ry berkata...

ahak2.. elak kn malware...
dh kner nnt menangis x berlagu nnt..

Yastro berkata...

gua punye dh kene...seb bek leh settle,tu pun jenuh...sumer gara2 free backlink. hampassss...

Mr. TN_SkY berkata...

hehe..nice topic..dan memang ini topic hot skunk..sky dah buang dah banner yg sky rse berkaitan..tpi sky xslhkan owner baner tuu..maybe ade yg betul niatnya..nk kongsi..cuma yang pakai tuk kepentingan diri ruh yg siot tu...


Panas! Valentine Days Vs Maulidur Rasul??

Tuan Penasihat berkata...

ni kira macam rumusan semua kes kat gang blogger lani.
huhuhuhu
bagus bagus maknanya syuk memang ikut perkembangan.
terimakasih kongsi ngan kita orang.

Syuk Ry berkata...

ahak2.. mner x yer.. Dh bosan refresh HOME FB refresh HOME gemgBlogger plak.. :D

izwanyusof berkata...

aku guna cara kuno je.. huhu

Fariq berkata...

biasanya bab folo2 ni tak perlu risau.. sebab kalo kita folo orang gerenti org folo kita balik.. lagi2 newbie.. keh2.. tapi bukan la niat nak mengumpul folower..

farah berkata...

hee! beblog-ing hanya utk suka-suka je. kalau ada orang nak follow, follow la, kalau takde, tak kisah la. (nada pasrah) heee. XD

Syuk Ry berkata...

ahak.. ader plak men pasrah2 ni..
:D

Adlan Solis berkata...

haishhh...tahu jugak pasal iframe2 and autoblog walking nih..tapi selalu jugak buat tak kesah..huhu.. tak tahu mcm mane nak check sama ada blog kita guna benda2 tuh semua..o.0

hans berkata...

banner aku tu pun orang buat
so aku tak tahu ada ker tak
hohoho

mahfuzah mardy berkata...

haha.. sempoi jak entry, tp ilmu dapat!
tp Mm lebih memerlukan keikhlasan n kjujuran. xmo softwre ni pon :)

Rahwana berkata...

Gua ada post kod iframe n boost trafik.korang nak try?

Syuk Ry berkata...

ahak2.. jgn di ajar bro..
klo smue men trafik tumpang sush la ak nk cari makan.. :D

Lulu Rahman berkata...

entry bergaya. haha

♥aNn HerY♥ berkata...

ahaks~~!!
er..er...
agak gedik ok kalo sy minx syuk tgkkan sy nyer..
hurm..
mcm mls nak amek tahu...
yer r, x psl2 sy dpt title stalker kan..=p

Semut Hitam berkata...

blog suka-suka ja... nak cari kawan lepak.... bosan kadang-kadang....

Mohammednajib berkata...

semuanya xsuka.benci mereka yg menipu ni.juga malware ni

ThOuGhTlEsS berkata...

Ermm..
tibe2 lak tkut psal nie..
sbb xtaw cmne nk check..
huhuhuuu..

IQ = Iez Qis berkata...

pengunjung hantu mmg byk da lam shoutbox tu~ tulis ckp folo~ tapi tak folo pn sbnrnye...

TrigYy berkata...

baru t'jmpe post nie..

nice

TOJIES berkata...

laaa...ade ke mende macam ni..baru aku tau..haha...ty bro sebab bagi maklumat..

K2r~90 berkata...

herm bile aq pikir balik.. byk kali gok aq jumpe y warning melware tuh .. ape le gune diorng wat hurmmmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...