Isnin, 23 Mei 2011

film review : NUR KASIH The Movie

Share
Filem ini adalah kesinambungan drama bersiri NUR KASIH 
yang ditayangkan di TV3. Dianggarkan 3.9 Juta menonton drama
tersebut setiap minggu dan 5 Juta penonton pada episod akhir..
Salah satu drama yang aku sangat minat jugak.. 

Behind the scene NUR KASIH THE MOVIE
image source : ohmalaysia.com
Film Review Overall:
Filem arahan Kabir Bhatia dan skrip oleh Mira Mustaffa..
Durasi filem 90 min dan bajet cerita ini adalah 2.83 Juta..
Senimatografi yang menarik memang sesuai untuk love story..
Keseluruhan filem ini Terbaik ( Wajib Tonton )

Mengisahkan percintaan Nur dan Adam selepas 6 tahun berlalu..
bermula dengan pemergian isteri Aidil iaitu Aliya..
kemudian diteruskan dengan berita Nur yang telah mengandung..
tetapi malangnya kandungan anak tersebut gugur..
Oleh kejadian itu Adam dan Nur berlepas ke Jordan untuk
menenangkan fikiran sambil bercuti..

Tetapi terjadi musibah apabila kereta api yang di naiki mereka
terbabas.. klimaks filem ini ialah apabila Adam didapati
tidak dapat hidup lebih lama kerana serpihan letupan
kejadian di mumbai telah menghampiri jantungnya..
*letupan mumbai refer Drama
Itu sahaja sinopsis ringkas jika nak tahu lebih lanjut kena
tengok sendiri.. Cerita dia memang best dan terbaik
melainkan anda memang tak minat langsung nak tengok..

5 comments:

影の嵐 berkata...

blah ah..tengok citer jiwang..wa sure lu leleh sebelah awek lu an..ingat wa tak tau ke? HAHAHAHA..xD

Syuk Ry berkata...

lu diam ler admin.. tembang kang.. ahak2..

Rollo De Pedicula berkata...

hehehhehe....
memang best kan filem nih
syuk...aku ni Hans
cuba ko baca review aku
bagi lah pendapat ko tentang filem nih

Review Nur Kasih The Movie

dayah aziz berkata...

best kan....sdey je...

Syuk Ry berkata...

huhu,, sedy giler citer ni..
tp x leh sedy sgt.. msty kner cool.. haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...