Sabtu, 30 April 2011

film review : THE ROOMMATE

Share

Filem ni bukan pasal seram , lebih macam drama..
Cerita dia menarik, menarik hati aku lah..
Lepas ni memang aku x nak duduk hostel lah kot.. :D

Behind The Scene
Pengarah filem ni Christian E.Christiansen,
mamat ni banyak buat drama and ni first film aku baru dengar..
Skrip by Sonny Malhi and sinematografi dia Phil Parmet..
Durasi film 93min.. Buget nak buat filem ni adalah 16 juta..
Release date Feb 2011, Tayangan kat Malaysia agak lambat..

Mengisahkan pasal roommate yang overprotective..
Sampai dia sanggup membunuh demi member dia.. Dasyat tu..
Kiranya dia nak member dia bagi tumpuan kat dia sowang jak..
Agak menarik.. Macam mana dia over sangat korang kena tengok..
Apa2 pon aku suke gaya mamat ni berlakon.. Sempoi giler..
Cam Gigandet as Stephen dalam The ROOMATE
Pernah berlakon dalam CSI 2004-2005 and twilight ..
Pasni leh dia berlakon untuk eternity pulak HUHU..

17 comments:

Tasha berkata...

best gak la citer ni~

sonnet™ berkata...

cerita ni best!jln cerita pun menarik :)

Arpiiz berkata...

memang ada niat nak tengok pun citer ni..

Mah@mahu berkata...

tak tgk lagi cite ni sebab ari tu tgk scream 4 ganas gak..

ayie berkata...

lom tgok lg ni

EYFAalias berkata...

saya dah tengok cerita ni last week. Sumpah gempak gila lah cerita roommate. Psycho gila oh. Yang dia tarik pierce kat pusat tu ngeri. =)

amir aizat berkata...

mmg best!!ala xkan xnak dduk asrma dah kut,huhu

aqmalazmi berkata...

baru tengok..
woot woot..
best jugakk laaaa..
=)

J.Syazwana berkata...

nak donlod je lah nanti
tak sempat nak tengok kat wayang
hehe ;p

SofieyAzwa berkata...

Suke Leighton Meister!Nak tgok Roomate

DDCzone berkata...

best tak citer ni... waaa... sempat nak tengok lagi...:(

--------------------
DDCzone Update Setiap Hari.. Jom Klik sini

Nazzue berkata...

tak sempat lagi nengoknyeee..

ieyla berkata...

lau tgk leh trauma x nak dok hostel?
hehehe

Syuk Ry berkata...

ahak2.. cmfem leh traumanye..

Ezay Hadry berkata...

mcam best je citer ni..nk tengok cinema sini takdok...donlod media api jelah

Shairazi Saidin berkata...

Wahh...macam best! Kena gi tgok gak minggu ni!!!


Nasib Lelaki | Wanita yang tidak layak dijadikan isteri.

Bosan dengan Nuffnang | iPanelOnline cara terbaru jana duit

Topex berkata...

nak tengok baru ni tapi red riding hood mempengaruhi aku. haha

Duduk bandar duduk kampung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...