Isnin, 28 Mac 2011

Sedetik Bersama Tokan Blu-Ray

Share DOWNLOADEZ
Bukan Blu-ray Disk aku nak cerita hari ni..
Ini cerita tentang kehidupan seorang yang gila download..
Memang gile betol.. Download terbahagi kepada 2 cara:
Torrent Download & Direct Download

Torrent Download
Untuk mengunakan torrent kita perlukan pelayar untuk
men-download seperti ARES , LIME WIRE , Torrent.
Torrent berkonsep share file. Perlukan setting tertentu
jika melibatkan proxy. File download tidak akan gagal
jika mengalami masalah dalam internet connection.

Direct Download
Download secara terus tanpa melalui pelayar/software.
Biasanya download ini memerlukan special link untuk
Download. Berkonsepkan share jugak, maknanya
kalau ada yang upload boleh lah download.. Contoh
4share, mediafire , MEGAUPLOAD, RAPIDshare,
Fileserve, Filesonic, Hotfile, Uploaded, or ( open server )

Tapi anda kena tahu.. Download adalah tidak bagus.
Walaupon berkonsep share tapi kita still download..
Support industri jika anda mahu melihat mereka berjaya..
Aku nak cerita pasal member aku yang suka download :
Dia ni gila blu-ray, HD movie format. EXTERNAL dia
ada 3bijik 2Tera and 2ulas 1Tera semua 8Tera lah kan..
Kerja nak download movie jak sampai tajuk yang aku
x pernah jumpa/dengar/tengok/rasa/sentuh dia ada..
Cerita dahulu kale stok bosan tahap kale dewe pon ada..
Tapi semua stok blu-ray jak, entah mana dia dapat..


Ada server download privet sendiri dekat UNITEN..
Tapi aku bukan nak cerita dia hebat lah kan..
Sebab pernah kene ban dekat internet and hampir di saman,
Sampai kene tinggal dengan awek 5 kali beb..
Terbaru EXTERNAL dia kena rembat.. SEDIH GILE..
Oleh kerana EXTERNAL kena rembat, sekarang dia nak
Rembat orang punya pulak.. AISHH.. x ngaku membe aku..
Dulu mamat ni dengan member dia ada cita2 yang sebesar
Gunung kinabalu nak bukak web por**graphy tapi terbatal,
Sebab suruhanjaya komunikasi dan multimedia malaysia ( SKMM )
dah tangkap dulu membe dia.. kesimpulannya ANDA fikirkan..


p/s : cerita ni digeneret oleh computer, tidak memerlukan tanda tangan
       perenggan 1 betul pnyer perenggan 2 hanyalah dongeng shj

17 comments:

Syukri Mohtar berkata...

gilr banyak external dye..best tu dpt download HD..untunglah ade internet laju.

Syuk Ry berkata...

2 lah psal.. pkai P1-wimax 2 modem 2.. hackerz x hackerz ar kn..

nana berkata...

hehehe
hebat lorh die .
external pun camterlebey byk je .
nice n3.
visit my blog yup .
http://nanabibi.blogspot.com/

Muhammad Iqbal berkata...

nasib baik aku tak macam tu sbb external aku 250gb je..haha

rafie berkata...

pergghh.. P1-wimax 2 moderm 2?
agak2 sebulan berapa kena bayar?

Syuk Ry berkata...

ak x taw aper dier wat smpai modem 2.. giler agak yer 2.. =,="

Aku Skema berkata...

dulu rajin la..skrg dah bersara dari keje part time download..copy movie dari member je..tapi tu pon x sempat tengok..haha

menusuk hati berkata...

hakez punya budak!xpa,janji untung wlpn modem sampai 10.gila...

wanacesh berkata...

wuish,,duit habih beli external je,,kiter pon gler direct download tpi xdela teruk mcm kawn u tu ok,,haha!

cita2 buruk memang slalo x berjaya,,baguslah,,x sempat nak buat jahat,,Allah dah tunjukkan jalan =)

wanacesh berkata...

wuish,,duit habih beli external je,,kiter pon gler direct download tpi xdela teruk mcm kawn u tu ok,,haha!

cita2 buruk memang slalo x berjaya,,baguslah,,x sempat nak buat jahat,,Allah dah tunjukkan jalan =)

Alan Rizque berkata...

1st time jumpa orang macam ni. Mujur dia tak burn banyak2 dan jual cetak rompak...

Syuxer Melankolia berkata...

Parah dah kawan ko ni heheh.tpi aku respek pasal dia tau camner nak mendownload secara profesional coz dia tahu nak download biar berkualiti tinggi baru sedap layan.Dia patut buka website untuk orang lain mendownload hasil keje dia.kegilaan dia patut dikongsi.hehe

Syuk Ry berkata...

Alan : dia ngn member jual vcd kot.. ahak2.. 1 citer klo nk copy 5hinggit..

syuxer : member aku ni mmg dh parah.. bahaye tol.. tp 2 lah nasib dia nk yg kualiti nyer..

Piah Becok berkata...

mak ai.. ape cerita la dia donlod tu.. takde keje lain ke selain donlod?

Rie berkata...

aku pun kaki torrent :p

Syuk Ry berkata...

mmg ssh kalau org tare dowload ni..
takper2 kiter layan jak..

gua pon kaki torrent jgak..

♕ Mr.IX ♂ berkata...

banyak giler external...Terabytes lak tu....aku ada pendrive 4GB jer...

aku suka gak donload guna Utorrent kadang2, n direct download IDM....

rasa rugi x download alang2 dh online...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...