Sabtu, 26 Mac 2011

KEBAIKAN vs KEBURUKAN GAMING

Share
SEGMEN GAMING
Jangan risau ni semua terlibat x kira lelaki atau perempuan..
Kalau anda x terlibat maknanya anda.. ANDA pikirlah sendiri..
Macam2 game sekarang ni, Paling dekat dalam Facebook..
Tak dinafikan ramai online FB semata-mata nak main game..
Ada bagusnya and ada kurangnya..

KEBAIKAN
1. Dapat Kurangkan Tekanan/Stress
2. Meningkatkat daya tumpuan
3. Berfikiran strategik
4. Mampu memberikan penyelesaian yang pelbagai
5. Peka serta mempunyai riaksi yang cepat

KEBURUKAN
1. Pembaziran masa
2. Kurang pergaulan jika melampaui had
3. Kesihatan terjejas
4. Mengganggu pembelajaran
5. Perbelanjaan yang tinggi

Tapi anda jangan terlalu yakin akan kebaikannya
kerana kebiasaannya lebih menjerumus keburukan..
Tapi jika anda seorang yang genius.. 
Macam mamat ni.. Aku no comment lah..
Bangun pagi maen game.. Balek Class Pon game.. Nak tido pon game..
Sebelum makan game.. Lepas makan pon game.. Tengah makan pon hentam game..
Nak final exam game.. Esok nak exam pon game..
1 jam nak pegi exam pon bantai game jugak.. 
Mamat ni hustle korang jangan nak tiru lah yer..
Pernah Main World Game Tournament ( WGT )
and beberapa DOTA ( Defense of The Ancients )  Tournament 
List Game Sekarang yang dia main :
-Dragon Age : Origin
-Dragon Age 2
-Assassins Creed Brotherhood
-NFS Shift
-FIFA 2011 and PES 2011
-Malaz dah nak type bnyak sangat.

Aper2 pon jadi gamez ni kesian aku cakap..
Barang asyik kena curi jak.. Jangan jadi mamat ni..
Mouse razer NAGA dah selamat diambil kali ke-2..
Sape yang berangan nak jadi gamerz 2 hati2 lah..

5 comments:

bukankosong berkata...

asalkan bahagia lah labu... :P

Syuk Ry berkata...

bahagie2.. ahak2.. :D

WakafKita11 berkata...

main gem mmg best. tapi kalau kne curi barang tu mmg xbest.. haha

airul_chobits berkata...

suke maen game..bezzz..hehe..tp kdg2 bosan ngn game yg ade..n x smpai ati nk gune duet tuk beli game..haha

kay shafiQ berkata...

Bkan takat blk klas men game. X g klas kerna men game pon menjadi perkara standard

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...