Jumaat, 4 Mac 2011

Pelajar UNITEN Di TIPU !!!!

Share Salam Satu UNITEN..
Entry KHAS UNITEN

OPEN DIALOG WITH MANAGEMENT
Time : Thursday 03 Mac 2011

Terdetik Dihati Pelajar-pelajar ingin mengetahui masalah yang dihadapi..
Aku pon teringgin jugak nak taw.. Kami pon pergi lah ker Majlis tu..
Hangat dekat Facebook nak pakai bju merah gi kat open dialog tu..
Fuh aper lagi memang merah la kat dewan tu.. FUHH !!
Ni student x puas hati mau leh baling kerusi, dah mcm mogok dah ..
Pastu majlis pon bermula.. 
Dengan ucapan2 yang nak defend dia orang sendiri..
Dah abis cakap.. aper lagi kite orang cakap pulak lah kan..
JoM usyar usul2 yang panas2 oleh student2 sendiri..



USUL yang PANAS :

1. Pemasanagan Meter Letrik
- Ada ke patut UNITEN mintak student bayar letrik sendiri..
- Fee dah bayar mahal, kene lagi bayar letrik..
- Management pnyer respond gi la tunjuk slide2 yg mengatakan perlu 
   bayar pelengaraan tinggi, sampah la bagai.. kalo sampah asal tak 
   mintak cukai sampah terus WTH..
- Ader gak tunjuk slide aparment bersepah, kate yer ni la pas 
   kite orang buat pas blah.. Tu pon WTH, kite orang nak balek cuti 
   kemas beb.. certain jak la.. mejoriti bersih..

2. Bayaran Yuran Apparment
- SUBSIDI.. SUBSIDI.. SUBSIDI.. 
  Tarik subsidi letak meter tambah lagi Fee..
- Bungkus la macam ni.. Student kat UNITEN memang semua anak 
  Tengku dgn Dato kn..
- Bayar mahal.. perabot rosak x ganti pon..

3. Internet Macam Siput
- Ermm internet ader, kater yer ber MEGA2 la sagat.. 
  Tapi asal slow gak..
  Respon : Sebab share ngn student yang ramai..
- Kalo dah ramai increase la lagi speed yer.. Ni tak, pakai proxy pastu 
  men off2 server pulak, lagsung x stabel..

4. Pengawal Keselamatan yang sengal
- Ader pengawal tapi x buat keje..
- Ader plak pengawal cam giler b*b*, kalo bawak kate
 memang rase nak langgar jak..

5. COIT macam Peti sejuk
- Oleh kerana air-con kat COIT sangat beku, student telah menganggap
  peletakan meter kerana nak menampung bayar aic-con kat COIT..
- Aku dah la kelas kat COIT.. Ari2 beku jak..
*COIT : Collage of Information Technology

6. COE air-con S**K
- Duit banyak aper lagi pegi la setting air-con kat COE..
- Bangunan ni la paling aic-con cam ayam, aku nak jak transfer sikit
  sejuk aku kat COIT untuk COE ( TAPI TAK BOLEH SENGAL )
- So aper lagi pegi la repair..
*COE : Collage of Engineering

Okey usul2 telah berjaya di bentang..
Banyak lagi usul2 yang aku tak dapat nak type.. Sebab banyak..
Aku type yang majoriti pnyer..
Apebila tibe management bagi jawapan mule la start panas..
Aku yang dengar macam tak puas hati gak..
Aku memang comfem die orang tak kan wat tindakan kat USUL2 tu..
Defend jak la dia orang.. Ade gak persoalan2 yang x di jawap..
Student2 yang datang rate2 berkata tidak puas hati dan ada juga yang
Berkata membuang masa..
Mane tak yer orang tanye laen, Die kat depan jawap bende laen..
Die orang tak rase lah, sebab bukan student.. KAMI NI !!!
TOLONG LA BAGI JAWAPAN YANG SOLID SIKIT !!
piff memang buang mase, buang letrik, buang segale2 yer lah..

COMMENT AKHIR : TAK KAN SAMPAI ADER RUSUHAN BARU NAK BERTINDAK

8 comments:

Kimaizura berkata...

butoh la...
slama ni idop kt uniten asyik kena tipu jep..
mcm SIAL pn ada gak..lalalala

Fuza Marquis berkata...

Kehkehkeh.
Kitorang budak UNITEN Muadzam pun merasa benda yang sama. Sabau je la. Nasib baik saya dah final sem.

ZuL | HeLmi berkata...

hahahahaha .. bengong tol aircon coe smpi camtu... aku hari-hari kepanasan ada la..

hana berkata...

uish..
mare betol pelajar uniten ye..
=D

Murah Gerek berkata...

kah kah kah.....bangkitlah....bangkitlah wahai sukerti..kah kah kah...

Yastro berkata...

Rileks laa...Marah sampai mencarut??

Dakjaat berkata...

Yeah, apa faedah nak mencarut2? dapat untung ke? takde juga kan? Jangan jadi pelacur blog .... :)

Salam Blogwalking dari Dakjaat
ADMIN BLOGGER'S MALAYSIA (FB)

amie berkata...

terok gak eh..kalau camni..sediakan sepanduk masa student baru datang mendaftar..soh diorang sediakan duit secukupnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...