Rabu, 9 Mac 2011

Behind The Scene CD Family

Share Haluuuuu....
Kali ni kami buat short video pasal CD FAMILY..
Sebenarnya presentation utk assignment kite orang..
Group yang dianggotai oleh Aku , Olah , Lisa , Seman..
Utk jadikan kreatif kite orang buat la dalam video..
Storyboard base on note.. Perrgg memang susah beb..
Dah la ader sejarah CD lagi.. memang ngntok la nak pikir..

Last2 hentam jak la aper yang patut..
Video nak kener present hari isnin.. 
Tapi start shooting hari sabtu.. HUHU terbaek..
So ader 2 hari 2 malam jak nak siapkan..
Anggaran Mase Shooting : 15 - 18 Jam
Anggaran Suntinggan : 10 Jam

Shooting di adakan dekat... dekat umah aku jak pon..
Memang full shooting kat umah jak.. So 1 latar..
Yang best yer dah hentam punye pasal..
Citer pasal Death note pon kite orang masukkan.. 
Kiter layan sikit belakang tabir dier..

screne test dulu sebelum shooting..
mamat sebelah kiri 2 seman and pemegang watak utama..
sebelah kanan 2 aku sendiri..

Last check sebelum camera roll..
Yang tengah berdiri 2 Olah namer yer..

Walaubagaimana pon kami sempat siapkan video kami
Pada hari kami nak present 2.. huhu.. Agak rushing gak 
Waktu tu, Siap edit kol 7 pagi nak present kol 10 pagi..
Nak rendering amek mase 2 jam tapi still kat Umah aku..
Bukan kat UNITEN.. macam mane 2..
Tapi nasib baek la kami edit guna Laptop so portable la gak..
Time otw ke UNITEN 2 buley la jugak rendering..
Yang time edit 2 pon lagu , text main letak jak.. langsung x plan..
Yer lah kan dah masing2 kusut kepale sebab x der time..
So ni lah hasil yang kureng plan oleh kami.. Tapi still best gak..
Aper lagi layan la.. HUHU..


4 comments:

Tuan Penasihat berkata...

lain kali kalau nak pelakun amek la TP. watak hero pun xperlah.
hehehehe..

Syuk Ry berkata...

wokey2.. pasni kiter amek TP.. ahak2..

paan sabri berkata...

ingat lisa surihani tadi.. hehe


paanthology: uniten dah jadi uniter?

Syuk Ry berkata...

pon boley gak lisa surihani.. ahak2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...