Khamis, 7 April 2011

Membersihkan Dekstop

Share
Haluuuu...
Bertemu kembali dalam segment computer..
Nak kate TUTORIAL bukan yer rakan..
Tapi informasi jugak post kali ini pada semua..
Entry macam mana nak bersihkan Dekstop anda..
English yer Cleaning Your Dekstop..

Sebenarna nak bersihkan dekstop ni senang aje..
Kalau dah berhabuk sangat 2 pakat2 lah bersihkan..
Bukan apa boleh tambahkan performance PC anda..
Yer lah kalau habuk dah tebal kat kipas lagi lah panas..
Kalau lagi panas pc memang senang lah PC anda Crash..

Cara mudah nak bersihkan..
Bukak casing PC anda, yang mana x berani nak cabut
Hardware xper, solution korang tiup sampai habuk hilang..
X ada lah, gunakan air blower lagi senang.. HEHE..

Yang pandai 2 leh bukak, first cabut aper kat PCI/PCI-E,
Next bukak power supply, jika perlu internal DVD-reader
Cabut cable SATA then baru internal HDD..
Baru lah mainboard, hati2 dengan mainboard power button..
Jangan main cabut aje nnt dah pasang balik x boleh ON..
Pastikan anda ingat wire2 dier plug kat mana..
USB , AUDIO yang penting MAINBORAD POWER BUTTON..

7 comments:

trigyy berkata...

mmg budak IT la nie.. nice

♥e'in♥ berkata...

wah.. seronoknye selongkar2 pc.. huhu..

chii berkata...

dulu slalu gak godek2 pc...skrg ni x bleh lg da..pc da tersimpan molek kat blkg umah :p

cikpuanhady berkata...

perghh..rajin betul ni..bagus2..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

shahjiehan berkata...

pergh.... mmg anda berani dan hebat!!! xaci..nnt ajar SJ noh

Almy berkata...

Ini dh kategori Tutorial ni.. :D

hatiretak berkata...

kalau cabut pci nnti kena install balik tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...