Ahad, 24 April 2011

Pilihan Terbaik DSLR Bagi Beginner !!

Share
CANON 1100D
Camera entry level terbaik !!
Aku mencadangkan sesiapa yang nak DSLR !!
Yang ni pilihan bijak and bernas..
Terdapat 4 pilihan color merah, coklat, hitam and kelabu..


Kiranya DSLR sekarang x ada la hitam jak semue..
Harga dia pon murah RM 1999 sahaja lens ( EF S18-55 IS II )
Siap boley pilih color camera lagi.. NICE..
Entry level sekarang boleh try guna 12 MP
Jangan risau camera ni jugak ader function movie record..
HD resolution 1280 x 720 & 50p frame
*edit utk slow motion ni best ni 50p frame beb

p/s : sapa2 baru nak berjinak2 dengan DSLR aku sarankan 
beli yang ni.. kalau beli yang color hitam DSLR nnt takut pulak 
nak angkat camera depan org yg pegang DSLR laen.. 
kalau beli ni angkat DSLR baru ada gaya..  YEAH !!

Nak tahu dengan lebih lanjut mai baca dekat sini..

13 comments:

Firdaus Shah berkata...

bgus jgk tu...tp nikon D3100 is the best entry level DSLR....sbb 14.5MP.hikhik...just share jep...ape2,keep me update with these gadgets things,k.
n u should buy one.buat vlog review psl kamera....memang mengancam

Syuk Ry berkata...

hehe.. camera ni bru der gaye..
anyway MP x pnting pon.. huhu..

AiZ berkata...

actually MP tinggi sgt pun x bgus ak dgr syuk

Syed Hilmi Syed Yahya berkata...

MP just saiz gambar....=)

Syuk Ry berkata...

erm ?? well.. ak nmpk oden di c 2..
huhu...

Aku Skema berkata...

wow..aku nak!!!!

aqmalazmi berkata...

ohh ade warna kew????

Shukjessa berkata...

salam,

Mp mungkin tak mainkan peranan sangat tapi yang lebih menarik pada aku tentang D3100 adalah full HD siap autofokus. Tu untuk movie lah.
Skang ni pon NIkon tengah nak release external mic untuk selected DSLR yang ade output untuk microfon.

Canon entry level ok kot, cume dari segi built in aku lebih prefer Nikon. Even dari segi lens pon, Nikon far more better la sebab tu lens baru2 kebanyakan mahal2.

Tapi kalo bajet menjerut, Canon lebih sesuai ler, mesra pengguna sikit.

color in DSLR? not for me lah, black still the one looks far more elegan and formal. Need to look trendy? Bley ganti strap yang lebih bergaya.

just my 2 cents =)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE berkata...

cun... siap ada warna lain lagi...

apik pehe berkata...

aduhai mak..1999 jer?huhu..agak mahal untuk apik tu..ehhehe..xper2..kena keje lebih dulu nih

hans berkata...

wah...hadiah untuk besday aku lah weih
boleh?
hehehehehe

Syuk Ry berkata...

wow.. hans.. ko nk camera ni ker adiah yer.. ko kner ksi ak 5D dlu ar.. :D

G3 berkata...

wah.. cantik.. tp.. wang nye enggak ada meyh!! haha~ teringin lak nak merasa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...