Selasa, 31 Mei 2011

film review : Kung Fu Panda 2

Share
Ni lah cerita yang fun and kelaka giler.. HUHU..
Memang gelak ajer tengok cerita ni..
Cerite ni aku tengok dengan Cik Siti Nur Syahira..
Memang start sampai habis filem ni x habis2 dia cakap
si panda ni cumil.. Sebab kali ni ader versi panda masa kanak2..

tu dia black jack yang jadi panda sebelah kanan sekali
image source : in2news.net
Film Review Overall :
Pengarah oleh Jennifer Yuh Nelson producer Melissa Cobb and
Guillermo del Toro , skrip oleh Jonathan Aibel and Glenn Berger
Musik oleh Hans Zimmer and John Powell , Editor Clare Knight
Durasi filem 90 min, bajet  filem ini adalah USD150 Juta

Alkisah seekor panda bernama Po yang baru sahaja menjadi
Dragon warrior telah di tugaskan menjalankan misi untuk
menyelamatkan dunia kung fu daripada terus lenyap di dunia.
Oleh itu Po dan 5 warrior telah pergi ke Gongmen City
untuk berjumpa Lord Shen..

Dalam masa yang sama ingatan masa lampau Po telah kembali
apabila bersemuka dengan Lord Shen.. Lord Shen adalah maharaja
yang telah berjaya mencita bunga api yang mampu di jadikan
senjata.. Lord Shen juga bercita-cita untuk menakluki China..
Cerita dia memang fun kalau bawak budak2 memang dia orang
lain habis punya.. YEAH !!

14 comments:

CinoiLavigne berkata...

Alaa tak tengok lagi ah citer ni

intan izani berkata...

tak tgk lagi.. tapi mcm tak berapa minat kungfu panda ni.

shark berkata...

thanx ks preview..
mmg best kungfu panda nie..
tmbh lak dia wt 3D kali ni..
hajat nk tgk 3D

EYFAalias berkata...

nak pergi tgk sabtu ni :D

Syuk Ry berkata...

kter animasi klo tgok 3D mmg puas aty.. huhu..

cik zaza berkata...

ades.. dah lama tak tengok wayang..

MissF berkata...

rmi review ckp cte ni best.
nk tgk... tp msti xphm sbb yg 1st dlu xtgk. hehehe

Hans berkata...

aku xberkesempatan tgok lagi
:-)

velasrizal berkata...

mmg best filem ni..dh tgk..bebaloi2

| cik azeya | berkata...

nak tengok. nak tengok. tapi tunggu cd cetak rompak jelah. haha

Solihin Zubir berkata...

yg 1st tu pun dh lawak gila..
yg 2nd ni harap2 lebih lawak.. heheh..

cengkerangcipot berkata...

sempat lagi ke nk tgk cite ni eh?? duit xde ni.. haishhh

Muka Haluih (MH) berkata...

bestnyer dgr.. Nak ajak sape la pulak tgk film nie..

Jue berkata...

err.. tunggu youtube ja la.. miahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...