Ahad, 4 September 2011

My Syawal ( part 2 )

Share
Hoyee... Raya.. Raya.. Raya...
Mari2 kita terjah open house pulak..
Tapi kebiasaannya family aku akan menziarah ke kubur
pada raya ke-2, macam dah jadi kebiasaaan tiap tahun..
Tak tahu lah kalau yang lain pun ziarah raya ke-2 juga..

Yaa seperti biasalah aku raya ke-2 pun bangun lambat juga..
HAHA..tapi tak ada lah sampai 3 petang.. 1 petang jer.. :P
Patutnya aku pergi tahlil kubur ibu aku lah dulu..
Tapi kubur ibu aku dekat Kota Damansara.. Aish...
Tak apa aku melawat kubur datuk nenek aku dulu..

Teringan masa kanak2 dulu.. Time tahlil lah paling best..
Sebab orang yang sedekah masa tu ramai beb.. 1 kali tahlil
boleh dapat 5 angpau.. kalau 2 kali ikut tahlil kubur
dah 10 angpau.. Kaya.. Kaya.. Sekarang ni dah aku macam
tak kesah dah, kalau dapat aku simpan, kalau tak dapat tak apa..
Duit raya tahun ini boleh di katakan mencapai target jugak..

Dulu collection adalah dalam Rm 150-200 masa aku
sekolah rendah dengan menengah.. HEHE siapa kata
masa sekolah menengah aku tak beraya rumah ke rumah..
Raya beb siap cukup 30 hari syawal lagi.. Tapi muka
kene tebal dengan hensem kalau nak ketuk rumah orang tu..
Kalau tak memang tuan rumah tak nak bukak pintu..
Time tu aku rasa rumah awek aku pun aku ketuk kot.. HUHU..
Tapi dia mana kenal aku lagi masa tu, Kenal pun masa form 4..

Korang tahu apa yang best lepas habis kita orang beraya.
Pakat2 pergi cyber cafe main CS dengan Half-Life 3 Jam..
Lepas tu makan maggi hot cup dekat tepi 7 Eleven..
Tapi aku cakap dekat korang.. memang nikmat betul lah..
Esok yer macam biasa beraya sampai lah cukup 30 syawal..

Ni coklat ni memang sedap tapi harga tak logik.. Akak aku hulur
aku makan sekali tunjuk harga tersembur aku.. HAHA..
Tapi macam biasa jugak raya ke-2 aku tak kemana-mana..
Duduk rumah ayah aku tengok TV makan lemang..
Lepas tu bukak peti sejuk makan coklat.. Fuhh..
Lagi lama duduk rumah ayah aku memang gula dalam badan
aku naik ni.. Sama lah dengan rumah akak aku no 4..
Pergi duduk rumah dia duduk hidang coklat jer..
Akak aku beli rajin time makan tak rajin.. HEHE..

Akak aku no 4 nama dia Norazlin tiba di kampung 6 petang..
So makin meriah sikit rumah ayah aku.. Dah start lah bunyi
suara2 anak buah aku.. Pakat main bunga api lah dia orang..
Aku pun join jugak lah kan.. YEAY..
Bersambung di raya ke-3 part 3.. HUHU..

2 comments:

SANDRA AZWAN berkata...

macam banyak je dapat duit raya? hehe

p/s: Selamat hari raya..

Syuk Ry berkata...

yaaa... slmat ari rye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...