Sabtu, 24 Ogos 2013

film review : The Mortal Instruments [City of Bones]

Share

Syncronizeq Rate 
Plot : 7 / 10
Action : 7 / 10
Effect : 6 / 10
Cinematography : 7 / 10
Overall :  6.8 / 10

Overall Genre LVL : 
Kids : 0 / 10
Adults : 7 / 10
Veteran : 0 / 10
Kaki Wayang : 8 / 10
Kaki Download : 8 / 10
BEST IN : Normal-[---] 2D-[ X ] 3D-[---] -IMAX-[---]

Film review overall :
Arahan Harald Zwart.. Lakonlayar Jessica Postigo Paquette..
Penerbit oleh Don Carmody dan Robert Kulzer..
Berdasarkan City of Bones oleh Cassandra Clare..
Sinematografi Geir Hartly Andreassen.. Musik Atli Örvarsson..
Suntingan Michael Kahn.. Dibintangi oleh Lily Collins,
Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Kevin Zegers, Lena Headey,
Kevin Durand, Aidan Turner, Jemima West, Godfrey Gao
C. C. H. Pounder, Jared Harris dan  Jonathan Rhys Meyers..
Durasi 130 Min.. Bajet $USD 60 Juta..

Mengisahkan kehidupan Clary yang mempunyai kebolehan luar biasa
dan mengetahui bahawa ibunya adalah seorang shadowhunter..
Valentine telah menghantar kuncunya untuk mendapatkan cawan
piala dari ibu Clary namun mereka gagal mendapatkan barang tersebut..

Clary cuba menjejak ibunaya dengan bantuan Jace. Sebelum itu Clary
ke  City of Bone bagi membuka semula ingatan palsu yang berada
dalam  fikirannya untuk mengetahui tentang keluarganya namun
gagal.. Adakah beliau berjaya mendapatkan semula ibunya..??

comment : 
Kebanyakan peminat novel berpendapat pemilihan watak
untuk filem ini amat mengecewakan terutama pemegang watak
Jace.. Secara keseluruhan filem ini memuaskan tapi soundtrack
tidak menarik dan perlu di perbaiki jika ingin teruskan sequel..

Jalan cerita yang agak serius dan dark.. Kurang dialog yang
berunsur humor atau lawak.. Sinematografi kira masih okey
akan tetapi ada sesetengah berpendapat sangat teruk..
Jangan ambil komen ini sepenuhnya totonnya sendiri..
Syncronizeq recommendation : 
Terbaik (    )
Boleh lah ( X )
Download pun Rugi (    )
*review filem di blog ini hanya di buat berdasarkan kritikan 
  persendirian tiada niat untuk menjatuhkan mana - mana 
  pihak atau memberikan publisiti.. 

5 comments:

Syazana Zainn berkata...

tak tengok lagi movie ni

macam tak menarik je huhu

Syuk Ry berkata...

sbnar yer mnarik citer ni.. cuma serius sgt citer yer.. :D

Syukri Mohtar berkata...

movie ni serius sebab konflik kot.untuk peminat genre fantasy.memang berbaloi tgk :)

Syuk Ry berkata...

mungkin berbaloi and mungkin tidak.. sebab lain orang lain pandangan kan..

Nurul Syafiqah Shukri berkata...

Overall as for me, this story is a great and interesting story. But i still don't get the point of Clary and Jace relationship. Are they siblings? Or not?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...