Jumaat, 9 Ogos 2013

film review : Percy Jackson : Sea of Monsters

Share

Syncronizeq Rate 
Plot : 6 / 10
Action : 6 / 10
Effect : 6 / 10
Cinematography : 6 / 10
Overall :  6 / 10

Overall Genre LVL : 
Kids : 7 / 10
Adults : 7 / 10
Veteran : 1 / 10
Kaki Wayang : 8 / 10
Kaki Download : 8 / 10
BEST IN : Normal-[---] 2D-[ X ] 3D-[ X ] -IMAX-[ X ]

Film review overall :
Arahan Thor Freudenthal.. Lakonlayar Marc Guggenheim..
Penerbit oleh Michael Barnathan dan Karen Rosenfelt..
Berdasarkan The Sea of Monsters oleh Rick Riordan..
Sinematografi Shelly Johnson.. Musik Andrew Lockington..
Suntingan Mark Goldblatt.. Dibintangi oleh Logan Lerman,
Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Leven Rambin,
Jake Abel, Stanley Tucci dan Nathan Fillion..
Durasi 106 Min.. Bajet $USD 90 Juta..

Percy Jackson, anak kepada dewa Greek Poseidon yang memulakan
misi pencarian Golden Fleece dengan rakan-rakannya untuk
menyelamatkan pokok ajaib Thalia anak dewa Zeus yang meninggal
dunia di pintu Camp Half-Blood semasa cuba menyelamatkan
Annabeth, Lukas dan Grover iaitu rakan-rakannya.

Selama ini pokok tersebut telah melindungi Camp Half-Blood.
Untuk itu mereka perlu pergi ke Laut Monsters untuk mencari
dan Golden Fleece. Berjayakah mereka mencarinya??

comment : 
Kebanyakan peminat novel berpendapat masa yang di luangkan
oleh mereka di Sea of Monster agak singkat serta penambahan
bahan dari novel asal.. Bagi saya yang bukan mengikuti novel
tersebut tidak ada masalah, cuma bagi saya terdapat banyak
time skip yang berlaku dan ianya terlalu ketara..

Penggunaan muzik latar yang kurang memberikan mood..
CGI yang kurang menarik.. Untuk keseluruhan filem ini
memuaskan hanya kerana dialog yang kelakar..
Syncronizeq recommendation : 
Terbaik (    )
Boleh lah ( X )
Download pun Rugi (    )
*review filem di blog ini hanya di buat berdasarkan kritikan 
  persendirian tiada niat untuk menjatuhkan mana - mana 
  pihak atau memberikan publisiti.. 

4 comments:

Yan Ty berkata...

Betul , atas individu yang dah tengok kena ke tak dengan citarasa masing-masing. =D

Syuk Ry berkata...

yup.. apa2 pn filem ni menghiburkan..

Syukri Mohtar berkata...

banyak scene yang best dlm novel dipotong. so, movie ni tak berapa nak best sangat.hehe.

Syuk Ry berkata...

ya mmg setuju ang syukri mohtar.. mmg terasa x best tgok movie yer.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...