Rabu, 15 Jun 2011

film review : X-MEN First Class

Share
Filem prequel X-MEN iaitu X-MEN First Class..
Lambat sikit aku tengok filem ni, sebab sekarang
tak ada masa sangat nak tengok wayang dah..
Maklumlah dah buat kerja part time sambil study..
Still dapat jugak aku tengok filem ni..

Film Review Overall :
Arahan Matthew Vaughn , Sinematografi John Mathieson
Penerbit oleh Gregory Goodman , Simon Kinberg
Lauren Shuler Donner , Bryan Singer.
Cerita asal oleh Sheldon Turner and Bryan Singer ..
Durasi filem 134 min dan bajet filem USD$140 - 160Juta..

Mengisahkan bagaimana persahabatan serta matlamat
Professor Charles Xavier/Professor X & Erik Lehnsherr/Magneto.
Bermula dengan pengenalan Sebastian Shaw abang kepada Erik
sebagai pencipta mutasi kepada adiknya. Matlamat Shaw adalah
untuk membuat mutasi menguasai dunia dengan mencetuskan
perang dunia ke-3. Dalam masa yang sama Erik ingin membalas
dendam kepada abangnya Shaw yang menjadikannya mutasi.
Oleh itu Charles Xavier dan Erik telah berkerjasama untuk
mengelakkan perang dunia ke-3 berlaku menghalang matlamat
Shaw daripada berjaya..

Cerita dia boleh tahan jugak.. Tapi andai kata poster
X-MEN First Class 2 dia x tukar lagi, aku tak rase nak
tengok filem ni.. HUHU.. Memang no comment betul
poster dia sebelum ni dari yang sekarang ni punya..
Apa2 pon layan jugak lah filem ni..

3 comments:

Freaky berkata...

aku x berkesempatan langsung nak tgk.. grrr

Hans berkata...

aku tunggu download je lah
sebab nak tengok Green Lantern...
hehehehe

Kisah Sekuntum Bunga Hitam

Firdaus Shah berkata...

btl2...best r crite ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...