Isnin, 27 Jun 2011

film review : Super 8

Share
Orang kata filem ni ada kaitan dengan I Am Number 4?
So aku pun pergi lah layan filem ni kat wayang..
Padahal I Am Number 4 pun x tengok lagi.. huhu
Bila tengok pergg, langsung x ada kaitan.. Apa lah..
Agak2 Nombor 8 kalau kita bahagi 2 dapat nombor 4,
Ermmm ??

Salah satu scene dalam super 8
Film Review Overall :
Arahan , penulis skrip merangkap penerbit oleh J.J.Abrams ,
Penerbit lain Steven Spilberg dan Brayan Burk ..
Sinematografi oleh Larry Fong , Music oleh Michael Giacchino.
Durasi filem 113 min dan bujet filem ini adalah USD$50 Juta..

Ni lah filem I Am Number Four-nya
Mengisahkan Joe Lamb 13 tahun yang telah kehilangan ibu
yang kini perlu meneruskan kehidupannya bersama ayahnya..
Selepas 4 bulan peristiwa tersebut Joe Lamb di minta rakannya
Charles untuk menyiapkan sebuah filem tentang zombi
bersama Preston , Martin , and Cary..
Meraka memulakan pengambaran mereka di sebuah perhentian
kerata api. Tetapi malangnya semasa pengambaran meraka
bermula sebuah kereta api tergelincir dari gerabak tersebut..
Kereta api tersebut adalah milik U.S Air Force yang sedang
membawa muatan yang di luar jangkaan mereka..

Keseluruhan filem ni okey2 lah.. tapi macam tak logik pun ada..
Macam masa scene kereta api 2 tergelicir, dia orang ada
park kereta dekat situ jugak tapi kereta 2 langsung x damage..
Dia punya sound giler kuat sakit jugak telinga aku tengok..
Filem ni terasa macam lama sangat walaupun durasi 113 Min
Mungkin banyak scene berdialog agaknya..
Transition filem okey, dan yang nice yer cerita ini aku
dapat tengok production filem kanak2.. huhu tapi style jugak..
Okey ni sahaja review untuk Super 8..

10 comments:

Freaky berkata...

aku x tgk lg super 8.. best ke ?

Syuk Ry berkata...

comment ak boleh than jak ar citer dier..

Dayya Selamat berkata...

camni bole la pegi tgk kan. hee~ kirenye super8 xla bosan sgt. ;)

Dayya Selamat berkata...

kalo cmtu bole la pegi tgk nanti. kire super8 nie xla boring sangat kan? heh~

Hajimu San berkata...

boleh la masuk dalam list filem wajib tonton

josrevalution berkata...

er..nak download dulu lah..hehe..tips mengelak mudah

dahaga dan kelaparan di waktu puasa

hazwani yusof berkata...

ohh ada pulak super8? :D

i am number 4 pun boleh tahan ja

PeCo berkata...

aku cari 'post comment' rupa2nya 'catat ulasan' haha..nk tau bes ke tak kna dload la.hehe...

'terbitkan ulasan anda' rofl

me | is | aku berkata...

super 8 aku rse ok la even tgk kt wyg. tp yg teruknye, time aku tgk tu wyg tu kabur! sumpah menyampah~~~ ptut mntk half-price jeee

Nur Misnan berkata...

tak tgk lagi super 8
no 4 ofCoz not bad at all...
tapi "Kingdom Of Heaven"
lg superb... hu3.. (usik2)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...