Jumaat, 17 Jun 2011

BoBoiBoy !!

Share
Saja jer nak share cerita yang aku tengok ni..
Tetibe aku terlayan pulak Animasi BoBoiBoy..
Waktu Upin & Ipin aku x tengok sangat,
tapi yang ni aku layan habis sebab citer dia
banyak lawak sengal2.. haha..

Cerita keluaran sulung Animonsta Studio dan
telah di arahkan oleh Mohd Nizam Abd Razak..
Format animasi CGI mempunyai 26 Episod
Durasi 1 episod adalah 11 min..

Mengisahkan makhluk asing datang ke bumi untuk
mendapatkan koko yang akan di jadikan sumber
utama tenaga mereka. Untuk itu BoBoiBoy dan
member2 dia berusaha menyelamatkan bumi
dari ancaman makhluk asing dari mencuri semua
koko di bumi..

Trade mark yang aku paling suka dalam animasi ni
" TERBAIK "  Tapi memang terbaik cerita ni..
Korang try lah tengok yer dekat channel TV3
setiap hari Ahad jam 7 malam..

Watak2 yang terdapat dalam siri animasi ini adalah:
BoBoiBoy yang boleh memanipulasi unsur petir , tanah ,
angin serta mampu berpecah menjadi tiga orang.
Ying pula boleh berlari laju macam the flash jugak ar ni
tapi akan hilang kuasanya bila bersin.
Yaya boleh terbang serta mengangkat benda berat.
Gopal boleh menukar apa sahaja menjadi makanan.
Tok Abah adalah datuk kepada BoBoiBoi.
Adu Du, Probe , Computer dan Emperor adalah
makhluk asing yang mahukan koko di bumi..

15 comments:

ghostwriter berkata...

kite minat kartun!!!nk tgk la! tq share...hehe

HeiYzZ RoSLaN berkata...

bukan kopi lar..koko..

Ryu Hazmie berkata...

hahahahhhahaha.. yang lawak citer kartun bila orang jahat pun mengagumi org baik tu punya power.. hahahaha sengal..

Kaoshi berkata...

upin ipin still the best.. tengok je nanti..

Sila lawat: Kaoshilogy

ahsfantasy24 berkata...

ehehe..
ala2 upin ipin animasi die,
orang upin ipin da 2-3 org pndah
wt animasi boboy :)

Zizie Zizot. berkata...

Kuasa tukar barang jadi coklat haha paling awesome.


Entri Terkini: Senarai Kanak-Kanak Popular.

Syuk Ry berkata...

ahak2.. nice2.. upin & ipin tgok lah jugak.. :D

Hans berkata...

hahahahaha
aku pun minat
nanti aku buat review nya plak :-)

Filem Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2

Yuyu Musa berkata...

boiboiboi ni adik hanis zalikha kan???hahaha...

comel gile..

Dea berkata...

xtengok sgt... :P.. tgk upin ipin je... hehe

syrupmasin berkata...

tengok juge cartoon nih :D

hud aikara berkata...

hehehe..aku suke episod pertama yg atuk dia kenakan dia masa nak ke kedai tu..sengal tul..hahaha..

OrAng_PeRLiS_mEnULiS berkata...

mmg cite ni TERBAEEEKKK!!!...
: kepala KREW pembantu filem PENUNGGU ISTANA tersembol keluar…
: AWAT TAK TEGANG NI? Hmmm

Udy berkata...

terbaekk!

CikMai berkata...

mai pun terpaksa layan anak buah tgk boboboy nie..hewhewhew

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...