Jumaat, 27 April 2012

film review : The Avengers

Share

Syncronizeq Rate  
Plot : 7.5 / 10
Action : 9 / 10
Cinematography : 8 / 10
Overall :  8.2 / 10

Overall Genre LVL : 
Kids : 10 / 10
Adults : 10 / 10
Veteran : 7 / 10
Kaki Wayang : 10 / 10
Kaki Download : 10 / 10

Film review overall :
Filem arahan dan lakon layar oleh Joss Whedon..
Penerbit Kevin Feige.. Skrip Zak Penn dan Joss Whedon..
Berdasarkan The Avengers oleh Stan Lee dan Jack Kirby..
Muzik Alan Silvestri.. Sinematografi Seamus McGarvey..
Suntingan oleh Jeffrey Ford dan Lisa Lassek..
Dibintangi Robert Downey, Jr. , Chris Evans , Mark Ruffalo ,
Chris Hemsworth , Scarlett Johansson , Jeremy Renner ,
Tom Hiddleston dan Samuel L. Jackson..
Durasi filem 143 Min.. Bajet filem $USD220 Juta..

Sebuah organisasi S.H.I.E.L.D cuba menggumpul dan
menyatukan sekumpulan manusia luar biasa yang terdiri
daripada Iron Man, Hulk, Cpt. America, Thor, Hawkeye
dan Black Widow bagi mengatasi ancaman dari  Loki..
Berjayakah mereka mempertahankan bumi dari ancaman Loki..

comment : 
Permulaan yang kurang menarik sebab pintu portal itu tiba2
panggil Loki tapi keseluruhannya sangat menarik.. Semua watak
main peranan tidak ada yang tertinggal macam The Expendables..
First time aku tengok Hulk ni kelakar gila.. HAHA boleh guling2
gelak tengok.. Memang tidak mengecewakan tengok filem ini..

Lepas tengok The Avengers baru aku tahu si Red Skull dalam
Captain America ada dekat mana.. Macam ada peluang saja
The Avenger seterusnya pasal dia.. Musik dengan transition
pun okey cuma aku rasa si Loki ini tak berapa nak ganas saja
watak dia , sengal lebih lah pula.. Apa - apa pun TERBAIK !!..
Syncronizeq recommendation : 
Terbaik ( X )
Boleh lah (    )
Download pun Rugi (    )
*review filem di blog ini hanya di buat berdasarkan kritikan 
  persendirian tiada niat untuk menjatuhkan mana - mana 
  pihak atau memberikan publisiti.. 

4 comments:

Cik Semut... berkata...

direkemenkan tgk kat wayang x?

Syuk Ry berkata...

msty lah kne tgok kat wyang.. bru best..

FarhanaDr berkata...

Bukan je kene tengok dekat wayang. Tapi kena tengok berkali-kali dekat wayang. Haha. Memang epic habis. Hulk is the funniest guy on earth. Sempoi sangat. :D

Syuk Ry berkata...

haha.. mmg betul lah 2.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...