Rabu, 18 April 2012

film review : Battleship

Share

Syncronizeq Rate  
Plot : 9 / 10
Action : 9 / 10
Cinematography : 8 / 10
Overall :  8.6 / 10

Overall Genre LVL : 
Kids : 10 / 10
Adults : 8 / 10
Veteran : 8 / 10
Kaki Wayang : 10 / 10
Kaki Download : 10 / 10

Film review overall :
Filem arahan Peter Berg.. Penerbit oleh Brian Goldner ,
Duncan Henderson , Bennett Schneir , Peter Berg ,
dan Scott Stuber.. Skrip oleh Jon Hoeber dan Erich Hoeber
Muzik Steve Jablonsky.. Sinematografi Tobias A. Schliessler..
Suntingan oleh Colby Parker Jr. dan Billy Rich..
Dibintangi Taylor Kitsch , Alexander SkarsgÄrd ,Rihanna ,
Brooklyn Decker , Liam Neeson dan Tadanobu Asano..
Durasi filem 131 Min.. Bajet filem $USD200 Juta..

Pada tahun 2005 NASA telah menemui sebuah planet yang
menyerupai bumi dengan harapan di plenet tersebut mempunyai
hidupan. Mereka telah memancarkan isyarat paling kuat
ke planet tersebut. Malangnya apa yang mereka harapan
bertukar menjadi bencana apabila 5 buah kapal telah
mendarat berdekatan hawaii dan menyerang bumi..
Bagaimanakah mereka bertindak untuk mengatasi bencana ini ?

comment : 
Permulaan dia agak perlahan sikit tapi masih boleh terima
sebab nak kembangkan watak2 dalam cerita itu..
Plot dia memang menarik sampai strategi Art of War
yang tak pernah aku tahu pun boleh jadi tahu.. HAHA..
Tak sangka juga pengarah berjaya buat filem dari permainan
papan catur Battleship..
Syncronizeq recommendation : 
Terbaik ( X )
Boleh lah (    )
Download pun Rugi (    )
*review filem di blog ini hanya di buat berdasarkan kritikan 
  persendirian tiada niat untuk menjatuhkan mana - mana 
  pihak atau memberikan publisiti.. 

4 comments:

LELAKI INI berkata...

ramai giler yg cakap cite nieyh best

Syuk Ry berkata...

sb cter ni mmg best lah org ckp best.. :D

iena_mieyna ^^ berkata...

seriously citer ni best sgt...mmg worth ar byr RM15 utk tgk..part art of war tu..blh pulak dy fhm lain dari mksud sbnr..hahaha..tp still success utk lwn alien tu..hihi..best2 citer ni..

Syuk Ry berkata...

wah tiket rm 15 mmg cool..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...