Jumaat, 10 Mei 2013

film review : Star Trek [Into The Darkness]

Share

Syncronizeq Rate 
Plot : 7 / 10
Action : 8 / 10
Effect : 9.5 / 10
Cinematography : 8.5 / 10
Overall :  8.3 / 10

Overall Genre LVL : 
Kids : 0 / 10
Adults : 3 / 10
Veteran : 3 / 10
Kaki Wayang : 5 / 10
Kaki Download : 5 / 10

Film review overall :
Filem arahan dan penerbit oleh J. J. Abrams..
Penerbit Bryan Burk, Damon Lindelof, Alex Kurtzman, 
dan Roberto Orci.. Sinematografi oleh Daniel Mindel..
Skrip Roberto Orci, Alex Kurtzman dan Damon Lindelof..
Berdasarkan Star Trek oleh Gene Roddenberry..
Suntingan oleh Maryann Brandon dan Mary Jo Markey..
Musik oleh Michael Giacchino.. Dibintangi oleh John Cho,
Benedict Cumberbatch, Alice Eve, Bruce Greenwood, 
Simon Pegg, Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana.
Karl Urban, Peter Weller dan Anton Yelchin..
Durasi 133 Min.. Bajet $USD 185 Juta..


Selepas kapal Enterprise menamatkan pemerhatiannya
di plenet Nibiru, Kirk telah di lucutkan jawatannya manakala
Spock di pindahkan ke armada lain atas sebab Kirk melanggar
peraturan seksyen 31 Starfleet.. Plot bermula apabila seorang
pengganas bernama Khan mula meletupkan arkib di London..
Kejadian di susuli dengan penyerangan semasa mesyurat
ahli lembaga tertinggi Starfleet dan Admiral Pike terbunuh..
Kirk mengambil keputusan untuk membalas dendam atas
kematian Admiral Pike salah seorang yang mendorong Krik
untuk menyertai Starfleet.. Krik bersama krew kemudiannya
mengejar Khan hingga ke Qo'noS iaitu kawasan Klingon..

comment : 
Sequel kali ini menampilkan plot yang lebih serius serta penuh
dengan aksi.. Walaupun plot cerita biasa sahaja, tetapi jujurnya
dua kali jugalah kene tipu dalam sesetengah babak.. Pengarah
saja tidak mahu twist sangat-sangat takut penonton tidak faham
jadi dia buat seberapa mudah yang mungkin untuk penontonnya..
Intro kali ini lebih menarik dari yang sebelumnya..

Ada kemuskilan sikit kalau si Khan ini superhuman kenapa
kena tembak sekali dah pengsan masa rampasan kapal itu,
babak akhir kena tembak banyak kali tidak pengsan pula..
Paling best tengok kesan khas wrap, lagi best tegok dalam
3D, tapi memang di syorkan tengok dalam 3D.. Kalau tidak
tengok 3D korang akan rasa cerita ini biasa saja.. Keseluruhan
filem ini menarik dan saya amat berpuas hati dengannya..
Syncronizeq recommendation : 
Terbaik ( X )
Boleh lah (    )
Download pun Rugi (    )
*review filem di blog ini hanya di buat berdasarkan kritikan 
  persendirian tiada niat untuk menjatuhkan mana - mana 
  pihak atau memberikan publisiti.. 

8 comments:

*JacQueliNe* berkata...

A nice movie! U was there last night?

Syuk Ry berkata...

Yes,, of course i was there.. so how was it..??

Elih TBOE berkata...

Nice review..movie ni memang best, masa 2 jam tu terasa mcm sekejap sgt...nak tgok lagi huhu..

Syuk Ry berkata...

Tgok lah.. Haha.. Kne tgok yg 3d pnye bru best..

Mila Ahmad berkata...

yup bila tgk in 3D lagi bestlah.

Syuk Ry berkata...

yup.. memang terbaik.. 3D.. 3D..

Mr Lonely berkata...

thanks for the review~ =D

Syuk Ry berkata...

u are well Mr Lonely.. HUHU.. anyway your username is epic.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...