Jumaat, 26 April 2013

film review : Iron Man 3

Share

Syncronizeq Rate 
Plot : 8 / 10
Action : 8 / 10
Effect : 9.5 / 10
Cinematography : 6 / 10
Overall :  7.8 / 10

Overall Genre LVL : 
Kids : 6 / 10
Adults : 9 / 10
Veteran : 3 / 10
Kaki Wayang : 10 / 10
Kaki Download : 10 / 10

Film review overall :
Filem arahan oleh Shane Black.. Penerbit oleh Kevin Feige..
Lakonlayar oleh Drew Pearce dan Shane Black..
Gabungan adaptasi Iron Man oleh Stan Lee, Larry Lieber,
Don Heck, Jack Kirby dan Extremis oleh Warren Ellis
dan Adi Granov.. Sinematografi oleh John Toll..
Suntingan oleh Jeffrey Ford dan Peter S. Elliot..
Musik oleh Brian Tyler.. Dibintangi Robert Downey, Jr.
Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall,
Stephanie Szostak, James Badge Dale, Jon Favreau dan
Ben Kingsley.. Durasi 130 Min.. Bajet $USD 200 Juta..

"Iron Man 3" mengisahkan usahawan yang terkenal dan bijak
Tony Stark/Iron Man juga menentang musuh yang menentangnya.
Apabila Stark mendapati dunia peribadinya di ancam kemusnahan,
beliau cuba untuk mempertahankannya dengan mencari mereka
yang  bertanggungjawab.

Dalam usaha mencari mereka yang terlibat, beliau menghadapi
pelbagai dugaan serta rintangan yang menguji kecekalan beliau.
Apakah yang akan berlaku seterusnya kepada Tony Stark?
Berjayakah beliau menerima dugaan yang di hadapinya..?

comment : 
Iron man 3 memberikan kelainan dari filem yang sebelumnya,
dengan menyusun kronologi plot lebih cantik dan menarik..
Tidak di nafikan kesan khas yang sangat hebat. Agak 
pelik sedikit apabila cerita moden tapi pakai transition lama..

Keseronokan di tambah apabila pengarah mengeluarkan
boleh di katakan keseluruhan sut Iron Man di kemuncak cerita. 
Rasanya musuh dalam trailer lagi best berbanding yang
dalam film. Jadi jangan lepaskan pulang untuk menontonnya..
Syncronizeq recommendation : 
Terbaik (    )
Boleh lah ( X )
Download pun Rugi (    )
*review filem di blog ini hanya di buat berdasarkan kritikan 
  persendirian tiada niat untuk menjatuhkan mana - mana 
  pihak atau memberikan publisiti.. 

7 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik berkata...

yeah, aku agree yang film ni boleh la layan.. i want more actually.. mandarin tu patut tak dimain2 kan macam tu

Syuk Ry berkata...

ya.. betul2.. haha.. mandarin 2 ak rasa sangat style klo hdy jahat betul2..

Syazana Zainn berkata...

hello :)
mmg ada setengah adegan mcm pelik atau tak masuk akal kan
but who cares? haha
dah nama pun cite tipu2 kan
then iron man 3 di cover dgn kesan khas yg realistik.
tp sy tgk mmg enjoy lah :D
tak membazir rm20 tgk secara 3D

Syuk Ry berkata...

wah 3D ker.. sedey yer sb dpt tgo yg biase jer.. T.T

Syazana Zainn berkata...

eh rupanya dah pernah follow blog ni. haha

:)

Syuk Ry berkata...

wah dh follow rupanya.. huhu.. :D terima kasih.. :)

aan-shared berkata...

keren lah film ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...