Jumaat, 24 Februari 2012

film review : Ghost Rider 2 : Spirit of Vengeance

Share

Syncronizeq Rate
Plot : 6.5 / 10
Action : 6.5 / 10
Cinematography : 6.5 / 10
Overall :  6.5 / 10

Film review overall :
Filem arahan dari dua pengarah iaitu Neveldine dan Taylor..
Penerbit Ashok Amritraj , Avi Arad , Michael De Luca dan Steven Paul..
Lakon layar oleh  Scott Gimple , Seth Hoffman dan David S. Goyer..
Cerita asal David S. Goyer berdasarkan Ghost Rider by Marvel Comics..
Sinematografi oleh Brandon Trost.. Muzik oleh David Sardy..
Suntingan Brian Berdan.. Dibintangi Nicolas Cage , Fergus Riordan
CiarĂ¡n Hinds , Violante Placido , Idris Elba , Christopher Lambert
dan Johnny Whitworth.. Durasi 95 Min.. Bajet Filem $USD57 Juta..

Mengisahkan Johnny Blaze yang bergelut dengan sumpahan
sebagai Rider Ghost, Kemudiannya dia didatangi seorang lelaki
bernama Moreau yang menawarkan perjanjian dimana dia perlu
mencari seorang budak lelaki (Danny) dan sebagai balasan Moreau
akan cuba membuang sumpahannya sebagai Rider Ghost..

http://bestmoviesevernews.com
comment :
Filem ini boleh tahan tapi ada terasa sedikit kecewa sebab
apa yang aku harapkan masa tengok trailer tak sama masa tengok
filemnya.. Tapi masih boleh layan.. Terlebih letak effect/kesan khas..
Tapi effect Ghost Rider kali ini lebih terperinci dari sebelumnya..
http://bestmoviesevernews.com
Bagus ada usaha ambil banyak sudut kamera tapi bila terlebih
sudut bawah dengan atas rasa pening kepala pulak tengok..
Lagu terasa ada babak tak sesuai pakai.. Tapi apa-apa pun
menarik sebab banyak babak kelaka..

4 comments:

Hans berkata...

ramai kata filem sekuel nih xberapa menarik
:-)

Syuk Ry berkata...

bkn x mnarik.. kreng mnarik jer.. huhu..

man berkata...

crt ghost yang pertama lagi beh..heheh

Syuk Ry berkata...

yer lah kot yg first lgy best..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...