Isnin, 13 Februari 2012

film review : Chronicle

Share

Syncronizeq Rate *( Recommended )
Plot : 9.5 / 10
Action : 9 / 10
Cinematography : 8.5 / 10
Overall :  9 / 10

Film review overall :
Arahan Josh Trank.. Penerbit John Davis dan Adam Schroeder
Lakon Layar Max Landis, Cerital asal Max Landis dan Josh Trank
Dibintangi Dane DeHaan , Michael B. Jordan , Michael Kelly 
dan Alex Russell.. Sinematografi oleh Matthew Jensen..
Suntingan Elliot Greenberg.. Durasi filem 83Min..
Bujet Filem $USD15 Juta.. Studio Davis Entertainment..

Mengisahkan 3 orang sahabat Andrew , Matt dan Steve
yang secara tidak langsung mendapat keupayaan Telekinetic..
Dalam usaha mereka untuk mengawal keupayaan mereka.. Andrew
mula hilang kawalan dan kuasanya menjadi lebih berkuasa akibat
dari kesan masalah keluarga rakan2 serta faktor ibunya yang sakit
memerlukan ubat yang melibatkan kos yang tinggi untuk terus hidup..

comment :
Filem ini memang cool semua angle view dari rakaman kamera
yang dipegang oleh pelakon tapi rakaman pun terbaik sebab
cerita tentang superpower so kamera pun power gak lah.. huhu..
Ada setengah plot belum di buka mungkin dia orang nak buat
Chronicle 2 p/s : confirm aku tengok..

4 comments:

syaz@rozelt berkata...

best eh..ritu x tawu nak tgk cite ape masa de depan gsc..huhu

Syuk Ry berkata...

kne tgok citer ni.. huhu,,

:: nia rashid :: berkata...

dah tgk jugak! yups...not bad.makes u think, 'mcm cool je kalo ada super powers tetiba'..kan?

Syuk Ry berkata...

mmg cool pn.. huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...