Khamis, 13 Jun 2013

film review : Man of Steel [2013]

Share

Syncronizeq Rate 
Plot : 7 / 10
Action : 9 / 10
Effect : 9.6 / 10
Cinematography : 9 / 10
Overall :  8.7 / 10

Overall Genre LVL : 
Kids : 9 / 10
Adults : 9 / 10
Veteran : 0 / 10
Kaki Wayang : 10 / 10
Kaki Download : 10 / 10
BEST IN : Normal-[---] 2D-[---] 3D-[ ] -IMAX-]

Film review overall :
Filem arahan oleh Zack Snyder.. Penerbit oleh
Christopher Nolan, Charles Roven, Emma Thomas dan
Deborah Snyder.. Lakonlayar oleh David S. Goyer..
Sinematografi oleh Amir Mokri..Skrip oleh
Christopher Nolan dan David S. Goyer..
Berdasarkan Supermen oleh Jerry Siegel..
Suntingan oleh David Brenner.. Musik oleh Hans Zimmer..
Dibintangi Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon,
Diane Lane, Kevin Costner, Laurence Fishburne, 
Antje Traue, Ayelet Zurer dan Russell Crowe..
Durasi 143 Min.. Bajet $USD 225 Juta..

Mengisahkan seorang budak yang berasal dari plenet Krypton
yang di hantarkan oleh ayahnya sendiri ke bumi untuk
demi menyelamatkan anaknya Kal - El.. Setelah 33 tahun
hidup di bumi beliau melalui berbagai situasi hidup disamping
mencari jawapan atas kewujudannya..

Kemudiannya General Zod mengesan Kal - El dan cuba untuk
mendapatkannya semula.. Kal - El ( Clark Kent ) cuba untuk
menyelamatkan bumi dari kemusnahan, jadi beliau bertekat
untuk tidak mempercayai General Zod..

comment : 
Saya bukanlah peminat superman dan saya mengkritik
berdasarkan keseluruhan filem sebagai pengkritik bebas..
Plot biasa sahaja ada orang jahat, kemudian lawan, lawan dan
orang jahat tewas.. Nolan telah meletakkan watak Lana Lang
untuk memperkuatkan plot zaman keremajaan Clark Kent..

Kesan khas yang DAHSYAT.. memang sesuai untuk di tonton
dalam IMAX.. Soundtrack juga sangat menarik, memang
memberikan mood dalam kebanyakan babak.. Henry Calvill
pada awalnya seorang yang selekeh, berambut panjang,
berjambang lepas dapat baju superman penampilan terus
bertukar, agak pilik dan bila tiada transition masa bertambah
pelik..Untuk keseluruhan, filem Superman kali ini memang
memberikan kelainan dan kemusnahan yang lebih hebat (CGI)..
Syncronizeq recommendation : 
Terbaik ( X )
Boleh lah (    )
Download pun Rugi (    )
*review filem di blog ini hanya di buat berdasarkan kritikan 
  persendirian tiada niat untuk menjatuhkan mana - mana 
  pihak atau memberikan publisiti.. 

10 comments:

Monyet Rimau berkata...

ulasan yang baik !

15 Kuasa Man Of Steel Yang Perlu Anda Tahu
http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/06/15-kuasa-man-of-steel-yang-perlu-anda.html

Syuk Ry berkata...

terima kasih.. :)

kimi jamai berkata...

Memang terbaik!

Syuk Ry berkata...

skrip dari nolan.. mmg terbaiklah kn.. XD

zainalmy berkata...

cerita superhero sekarang dah banyak sangat keganasan, tak macam zaman dulu-dulu :)

Syuk Ry berkata...

almaklum lah.. skrung smue CGI.. huhu.. :D

i'm shin... i'm inesen berkata...

ulasan simple.. boleh di percayai sbb komen ngan ikhlas agaknya huhu.. buat rasa makin nak nengok cite ni

Syuk Ry berkata...

tq.. citer ni msty kene tgok.. x tengok nnt x taw nk cment cam ner kn..

xila xotmy berkata...

huishhh ramai yg update laki besi nihhh jelesh ;p

Syuk Ry berkata...

msty lah ramai sb citer ni org mmg dh tungu lame nk kua kt wyang.. so per lgy kne g tgok lah.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...