Khamis, 28 Februari 2013

My Internship

Share
Saya mulakan internship saya pada 2 Feb dan akan berakhir pada
26 April 2013.. Saya memilih untuk membuat Internship di sebuah
syarikat COMPUREX yang terletak di Kota Damansara.. Saya
di sana sebagai pereka grafik.. Dah memang minat -kan.. :D

Agak lama saya tidak buat posting personal.. Mungkin bosan
sangat, syarikat yang saya intern ini membuat aplikasi android,
blackberry, iOS, website tapi bahagian saya hanya buat
grafik sahaja macam interface, button, logo dan sebagainya..

Yang paling best dapat mencuba Blackberry 10, hoho,
Kita orang dah rasmikan dulu sebelum dipasarkan dalam
Malaysia.. Tapi biasa-biasa sahaja BB10 ini.. Jadi itu
sahaja yang dapat di kongsikan memandangkan di sini
rajin pula supervisor-supervisor bagi kerja.. Tambahan
pula dalam graphic department ada 3 orang sahaja termasuk
saya.. Jumpa lagi di post yang lain.. :)

3 comments:

Gombug berkata...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...

KonspiMaker berkata...

Boleh lah kalau nak tanya fasal gajet baru2 keluar ni kat kamu ye?

Syuk Ry berkata...

haha.. boleh aja klo nk tanje 2.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...