Isnin, 4 Jun 2012

Cara Membuat Hubungan anda Berjaya

Share
Nak berkongsi cara untuk mengekalkan perhubungan anda
dengan lebih lama dan merasai lebih kebahagiaan
kepada yang sudah berkahwin mahupun yang bakal berkahwin..

1. Kepercayaan
Adakah anda mempunyai perasaan cemburu atau sentiasa perlu
menyiasat setiap saat gerak-geri pasangan anda.. ?
Ini mungkin akan menimbulkan perselisihan faham antara
kedua belah pihak.. Sepatutnya anda perlu mempercayai
antara satu sama lain dan elakkan dari perkara ini dari berlaku..

2. Melakukan Aktiviti Bersama
Banyak kita lihat di kaca television melalui drama , cerekarama
mahupun filem , perkara yang sama iaitu faktor masa.. Jika
anda kurang meluangkan masa bersama pasangan atau keluarga
kebahagian sukar di capai.. Jangan jadikan kerja sebagai alasan
anda sibuk.. Cuba cari masa yang sesuai untuk luangkan masa
melakukan aktiviti seperti bercuti , beriadah dan sebagainya..

3. Jangan Perbesarkan Hal yang Kecil dan Bertimbang Rasa
Segelintir orang berkata bergaduh untuk mencapai kata sepakat
tapi jika hal yang sekecil2 juga mahu bergaduh itu mampu
membawa masalah melainkan pasangan anda sudah ada pilihan
yang lain.. Jadi elakkan perkara ini dari berlaku sebaiknya
bawa berbincang dan salah seorang perlu mengalah..

4. Tunjukkan Kasih Sayang
Katakan " i love you " juga boleh membantu dalam menunjukkan
kasih sayang kepada pasangan kita dan ianya hanya perlu
mangambil beberapa saat untuk di ungkapkan.. Selain itu ,
anda juga boleh melakukan perkara fizikal seperti menonton
TV bersama-sama , berikan ciuman di pipi , memberikan
pelukan dan sebagainya.. Ini penting bagi menyemarakkan
hubungan antara satu sama lain..

5. Mengenali Keluarga dan Kenalan Pasangan
Jika anda sudah kenal dengan keluarga dan kenalan pasangan
perasaan cemburu dapat dikurangkan dan dapat mengelakkan
perselisihan faham dari berlaku di samping menambahkan
kenalan dan merapatkan hubungan kekeluargaan..

6. Elakkan dari Meminta Sesuatu yang Mustahil
Kadang2 pasangan kita mahukan sesuatu yang kita tidak
mampu memilikinya seperti contoh kereta baru.. Oleh kerana
kini faktor kewangan banyak menjadi masalah dalam hubungan
jadi elakkan meminta sesuatu yang tidak mampu diberikan
oleh pasangan anda..

11 comments:

CikMai berkata...

setuju2...

msredcheesecake berkata...

niat kena betul dan minta terbaik dariNYA...

Nurul Fazlina Mohamad Zahran berkata...

Hai!

Done following ur blog
kalau sudi, meh la blogwalking blog sye..
dan follow :D

btw, very impressive blog!

http://fazlinazahran.blogspot.com/

Syuk Ry berkata...

ni hanya lah tips sahaja.. hoho..

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

i will visit u back

Syuk Ry berkata...

will visit u back..ALSO :)

~~oOpEt~~ berkata...

setuju :) bkn mudah kn nk maintain hbungan :)

Adylia Qarissa berkata...

setuju dengan tips kat atas nie..tapi tak semua tipa mampu kita lakukan... :)

♥e'in♥ berkata...

kepercayaan sgt penting..

Atiqah Wadiah berkata...

heeee~klu x kawin lgi,x blh pelop2 tau :)

Syuk Ry berkata...

so jgn lah plok2.. tngu kawin lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...