Isnin, 28 November 2011

film review : Twilight Saga Breaking Dawn

Share

Syncronizeq Rate :
Plot : 7 / 10
Action : 6.5 / 10
Cinematography : 8 / 10
Overall :  7.2 / 10

Film review overall :
Sebuah filem arahan Bill Condon..
Penerbit Wyck Godfrey , Karen Rosenfelt dan Stephenie Meyer
Based on Breaking Dawn by Stephenie Meyer
Pelakon Kristen Stewart , Robert Pattinson dan Taylor Lautner..
Muzik Carter Burwell.. Sinematografi oleh Guillermo Navarro
Lakon layar Melissa Rosenberg dan suntingan oleh Virginia Katz..
Durasi filem 117 Min dan Bujet filem $USD 110 Juta..

Filem kali ini mengisahkan Edward Cullen dan Bella Swan
perkahwinan yang dilangsungkan oleh mereka, serta konflik
diantara puak serigala jadian dengan puntianak..Plot bermula
apabila selepas 14 hari perkahwinan, Bella telah mula
menunjukkan perkembangan yang beliau mengandung..
hal ini menyebabkan Jacob Black tidak berpuas hati
kerana kesihatan Bella terjejas akibat kandungannya..
Adakah Jacob Black akan membunuh Edward Cullen..?

Comment:
Keseluruhan filem ini menarik dan memuaskan hati..
Scene yang sangat menarik hati saya dimana
babak perkahwinan Edward Cullen dan Bella Swan..
Salah satu set up yang sangat cantik dan menarik..
Effect yang saluran darah dalam scene filem ini kalau
tak letak pun tak apa sebab macam kucar sahaja..

4 comments:

noreenrara berkata...

best gila cite nie..tak saba tggu part 2..

Syuk Ry berkata...

bley than ar citer ni..

SyedGraphiX berkata...

ahhaa. dah download dah. tpi gambar tak brape cantik.
trus mcm takde nafsu nak tgk. hihihi.
first time singgah sini. hi tuan belog! :D

Syuk Ry berkata...

mmg x clear ar bro.. DVD pn x kuar agy.. huhu,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...